fredag 9 augusti 2013

Välkommen till Hjärtats språk

Under våren 2013 hade våra hemgrupper i församlingen Livsglädje Landskrona ett gemensamt förlopp som vi kallade för Hjärtats språk. 

Här på bloggen hittar du en introducerande text till varje vecka (se menyn till vänster). På gudstjänsterna slog vi också i predikan an veckans tema. Texterna och predikan kan fungera som inledningar till en grupp som träffas för att prata om temat. I de följande bloggposterna hittar du sedan en kort daglig läsning för varje veckan. Läsningen innehåller ett bibelord, några meningar till eftertanke, en bön och en uppmuntran till att ta ett enkelt steg i tro.

I menyn till vänster hittar du också fyra texter, som ger dig lite tankar om hur det här temat kan få betydelse för ditt liv. Hur du under några veckor kan fördjupa ditt utforskande och din efterföljelse av Jesus. Dessa texter hittar du under flikarna: Bibel, Bön, Andlig dagbok och Medvandrare. Läs gärna dessa innan du sätter igång förloppet med daglig läsning.

Kom igång
Hitta en rytm, för att ge rum för eftertanke och bön, som fungerar i din vardag. Ett sätt kan vara att börja dagen med din läsning t ex i samband med frukosten. På så sätt får du med dig några tankar in i din dag, som kan öppna vägen för vad Gud vill forma i ditt liv. Ett annat sätt kan vara att läsa texten i samband med lunchen och sedan ta en tiominuters promenad för eftertanke och bön.

Enkla steg i tro 
Till varje vecka ger vi förslag på ett par enkla och konkreta steg som du kan ge rum för under veckan. Stegen vill hjälpa dig att låta din tro på Jesus bli till konkret efterföljelse i handling. Välj något eller några av de steg som utmanar just dig och lägg de andra åt sidan.

Dela sedan dina erfarenheter av att leva ut tron på Jesus i det som är våra vardagsliv tillsammans i en grupp.

Vi ser fram emot vad Gud vill göra med dig genom att du ger plats för honom i ditt liv.

Församlingsledningen i Livsglädje Landskrona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar